Обстановката с коронавируса в Гърция се влошава

Висока е активността на заразяване в област Атика, където живеят почти 4 милиона гърци

18.09.2020 | 16:57 Редактор: Ралица Братанова
Обстановката с коронавируса в Гърция се влошава

Националната организация за обществено здраве в Гърция съобщава за драстично влошаване на обстановката с коронавируса в страната. Новите инфекции не показват признаци на отслабване, като вчера достигнаха 359 новозаразени.

Висока е активността на заразяване в област Атика, където живеят почти 4 милиона гърци. Все повече епидемиолози се обединяват в мнението, че не само в Атина, но в цялата област Атика има вероятност да се обяви пълна карантина поне за две седмици, предава БНР.

В този район до края на месеца са въведени възможно най-строги санитарни мерки, като маските са задължителни и навън на места, където се събират хора, като паркове и спирки на транспорта.

Въпреки всички гаранции досега, че правителството няма да обяви пълна карантина, а само строги мерки, говорителят на кабинета Стелиос Пецас заяви днес пред телевизия "Скай", че в област Атика ситуацията е сериозна и е възможно да се вземат още по-строги мерки.

Гръцките медии коментират, че правителството не би рискувало да вземе политическо решение за пълна карантина в Атика и да блокира достъпа до гръцката столица. 

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Ral
преди 1 месец
Атика - Атина ли трябва да е ?! Сигнализирай за неуместен коментар