Тръмп: Имаме нови много мощни оръжия, каквито Русия и Китай не притежават

"Имаме системи, за които никой не знае", заяви американският държавен глава

11.09.2020 | 17:23 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп: Имаме нови много мощни оръжия, каквито Русия и Китай не притежават

Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе кратък брифинг, преди да отпътува за митинг със своите привърженици в Мичиган, съобщиха от Белия дом. Отговаряйки на въпросите на журналистите, Тръмп първо говори за ядрените оръжия на САЩ. 

"Имаме мощно, много мощно оръжие. Не, не говоря за секретно, а за това, което вече произвеждаме. Ние създаваме страхотни оръжия. Нашата армия е по-силна от всякога. През последните три до три години и половина сме похарчили 2,5 трилиона долара за нашата армия. И сега имаме нови ракети и снаряди. И честно казано, нашите ядрени оръжия - трябва да се молим на Бог да не ни се налага никога да ги използваме - са в по-добра форма, отколкото са били от десетилетия насам", категорично заяви американският държавен глава.

Президентът говори и за оръжейните системи, за които никой не знае и които нито Китай, нито Русия имат. "Имаме системи, за които никой не знае, включително и вие. И, честно казано, мисля, че ще бъде по-добре, ако остане така. Имаме някои невероятни системи", каза Тръмп, цитиран от "Монитор".

По-късно, на митинг със своите поддръжници в Мичиган, той заяви, че САЩ са създали нови оръжейни системи, които нито Русия, нито Китай притежават. "Казах, че имаме ракети, че имаме системи, които никой не е виждал досега. Президентът Си (председател на Китайската народна република Си Дзинпин) няма нищо подобно, нито Путин (руският президент Владимир Путин)", обяви той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК