Напрежение между Сърбия и Русия заради провокативен Facebook пост

Сравниха визита на Вучич при Тръмп със сцена от филма "Първичен инстинкт"

07.09.2020 | 19:35 Редактор: Ралица Братанова

Говорителят на руското външно министерство сравни визита на сръбския президент при Доналд Тръмп със сцена от филма "Първичен инстинкт".

Мария Захарова публикува в профила си във Facebook снимка на сръбския президент на среща с американския държавен глава. Към нея тя добави и кадър от филма "Първичен инстинкт" с Шарън Стоун. А двете снимки са придружени от коментар. 

"Ако са ви поканили в Белия дом, а са сложили стола ви така, че все едно сте на разпит, седнете като на втората снимка. Който и да сте."

Последва остра реакция от директора на Канцеларията за Косово и Метохия в сръбското правителство. И припомни, че Вучич никога не е изричал дори една грозна дума за Русия, дори е чакал час и половина Путин да го приеме. 

А след това Захарова дописа публикацията си с уточнението, че критиките ѝ били към Тръмп и високомерното му отношение към Вучич. 

ТАСС пък предаде, че Александър Вучич е информирал по телефона руския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си във Вашингтон с косовския премиер с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

В това съобщение обаче не се споменава за породеното напрежение. А на двудневната среща, инициирана от Съединените щати, Сърбия и Косово се договориха да нормализират икономическите си отношения. 

Подписването на споразумението бе наречено "историческо" от президента Доналд Тръмп.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК