Русия заподозря Германия в двойна игра при отравянето на Навални

Берлин възлага надежди за разкриването на това тежко престъпление

06.09.2020 | 15:14 Редактор: Искра Ангелова
Русия заподозря Германия в двойна игра при отравянето на Навални

Засега Москва не е сигурна, че Германия не играе двойна игра, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявлението на германския външен министър Хайко Маас относно ситуацията с руския блогър Алексей Навални, цитира думите ѝ РИА Новости.

По-рано Маас заплаши Русия с "реакция" от страна на Германия и нейните партньори, ако Москва не даде "разяснения" по ситуацията с Навални. Берлин вярва, че той е бил отровен и "възлага надежди" за разкриването на това "тежко престъпление". Според министъра, ако руските власти нямат нищо общо с нападението, тогава те "трябва да са заинтересовани от доказването му въз основа на факти", предава "Фокус".

Захарова предположи, че в интерес на Берлин е незабавният отговор на искането на руската прокуратура, което е предадено на германските власти още на 27 август.

"Къде е тази "спешност", за която настоявате? Тя липсва Именно на немска страна, ако се съди по изявленията на специализирания отдел в Министерството на правосъдието в Берлин, който само "проучва искането и решението за одобрение ще бъде взето при необходимост в съгласие с компетентните федерални органи“. Като не изпраща отговор, Берлин забавя разследването, за което призовава. Нарочно?" – пише Захарова в социалните мрежи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК