"Ди Велт": Корупцията и гневните протести потапят България в дълбока криза

"Страната може да се превърне във втора Унгария", пишат още те

05.09.2020 | 14:30 Редактор: Искра Ангелова

Световни медии продължават да коментират събитията в България. Един от най-престижните немски вестници "Ди Велт" написа: Страната ни може да се превърне във втора Унгария.

В репортажа си "Ди Велт" пише, че В Брюксел гледат с тревога към София. 

"Корупцията и гневните протести потапят България в дълбока криза. Подобно на Унгария на Виктор Орбан, еврофондовете се стичат отчасти неконтролируемо към картел на олигарси и политици", пишат те.

Германският всекидневник коментира изказване на премиера Бойко Борисов в шеговит тон. 

"Яйца, домати и туршия. Когато премиерът използва социалните мрежи, за да каже на съгражданите си, че те могат да хвърлят всичко това по него, стига да освободят кръстовищата, има две възможности - или човекът е превъзбуден, или вярва в помирителната сила на чувството си за хумор", отбелязват от вестника.

Германските медии проявяват все по-голям интерес към събитията в България. "Зюддойче Цайтунг" пише, че в лицето на Борисов българите виждат "маша в ръцете на мафията".

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
7 rate up comment rate down comment 1
venetonia
преди 3 години
Омръзна ми немци да коментират българската политика. Много ми е интересно да коментирам какви бяха тия протести в Берлин и за що някой така бързо ги потуши. И там крещяха за корупция за лъжи и не знам си какво ама по - лесно е да гледаш в чуждия двор и да критикуваш него. Така си ставаш по - интересен пък и отвличаш вниманието от себе си. Таска че от немци акъл не ща когато става въпрос за политика. Виж за автомобили може... Сигнализирай за неуместен коментар