Гръцките хотелиери са благодарни на българските туристи

За Халкидики все още е задължително носенето на маска навън

05.09.2020 | 13:18 Редактор: Искра Ангелова
Гръцките хотелиери са благодарни на българските туристи

Стотици българи са на почивка в Северна Гърция въпреки мерките заради коронавируса, а част от бизнеса предлага дори безплатни нощувки за привличане на туристите.

Хотелиерите в Северна Гърция заявиха днес пред медиите, че са благодарни на българските туристи, които пристигнаха дори само за три дни.

Стотици българи използват хубавото време и почивните дни за плаж, съобщават от остров Тасос, съобщава dnes.bg.

Повечето пристигнали българи вчера са резервирали от три до пет дни почивка на Халкидики. Цените за септември са по-ниски от миналата година, като собствениците на малките семейни хотели дори дават една нощувка безплатно, за да компенсират поне част от разходите за задължителния тест за коронавирус.

От остров Тасос туристическите агенции информират, че български и румънски туристи пристигат с резервации поне за седмица. На острова няма огнище на коронавируса и се прилагат само мерките по дистанция и носене на предпазни маски в затворени пространства.

За Халкидики все още е задължително носенето на маска навън, валидна е и забрана за събиране на групи от хора.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
бат*САЛИ
преди 3 години
гръцки хотелиери ДА!!!!!!!!български партийни секретари, комсомолци, ченгета, мутри и всяка друга ***, нарочена и назначена за хотелиери с откраднати от народа , пенсионерите и децата пари -НЕ!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар