Двама убити и един ранен при размирици след стрелбата по афроамериканец

Джейкъб Блек остане парализиран завинаги

26.08.2020 | 18:15 Редактор: Юлия Христова

Двама души са убити, а един е ранен по време на третия ден на протести в американския град Кеноша, щата Уисконсин. Напрежението избухна, след като полицай стреля 7 пъти по афроамериканеца Джейкъб Блек. 

Близките на 29-годишния мъж заявиха, че той се бори за живота си и вероятно няма да проходи.

Най-малко един от куршумите е засегнал гръбначния мозък. Другите са увредили бъбреците, черния дроб и други ключови органи.

Инцидентът с 29-годишният афроамериканец предизвика нова вълна от протести срещу расизма и полицейското насилие в Съединените щати. Органите на реда все още не дават подробности относно инцидента.

Все още не са ясни точните обстоятелства, които са довели до стрелбата по Джейкъб Блек в неделя. Полицията съобщи, че е пристигнала в район на дома му след сигнал за битов инцидент. Органите на реда обаче не уточняват кой ги е извикал и какво се е случило преди да открият огън.

Съдебни доклади показват, че срещу Блек е била издадена заповед за арест, заради обвинения в сексуално посегателство и домашно насилие. Но на този етап няма информация дали служителите, замесени в инцидента, са били наясно с това. Според адвоката на Блек, той се е опитвал да потуши домашната свада, когато пристига полицията.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК