Френски министър: Младежи не спазват правилата по време на празненства

Според Оливие Веран се е променил профила на заболелите

23.08.2020 | 21:21 Редактор: Ивет Арабова
Френски министър: Младежи не спазват правилата по време на празненства

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предупреждава в интервю за в. "Журнал дю диманш" за опасността от предаване на коронавируса от младежите на по-възрастните и по-уязвимите.

"Вече повечето случаи на зараза са в резултат на празненства на младежи, при които не се спазват правилата за предотвратяване" на разпространението на болестта, изтъква Веран.

По думите му вирусът циркулира четири пъти по-често сред по-младите хора под 40 години, отколкото при хората над 65. "Намираме се в рискова ситуация", предупреждава министърът. Той обаче подчерта, че това не е повторение на пандемията, която никога не е спирала. Рискът според него е "че след постепенното вдигане на похлупака на тенджерата, водата може да отново да започне да ври", информира "Монитор".

"Ковид-19, който се разпространява, е същият, който отне живота на 30 000 французи. Единствено профилът на заболелите се е променил: те са по-млади и следователно с по-малко симптоми", изтъква френският здравен министър.

В петък във Франция са регистрирани 4586 нови случая на коронавирус. Много департаменти и градове, включително столицата Париж, са обявени за червени зони, където вирусът се разпространява активно.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК