Мишел Обама: Тръмп не е подходящият президент за САЩ

В речта си бившата първа дама постави акцент върху расовата дискриминация и разделението в страната

18.08.2020 | 14:40 Редактор: Георги Камарашев

Заради пандемията от Ковид-19 конференцията на Демократическата партия се провежда онлайн. 

Към видеообръщенията на основните представители на демократите се присъединиха и четирима републиканци. Сред всички тях се открои речта на Мишел Обама, която директно атакува сегашния президент Доналд Тръмп и водените от него политики. 

"Доналд Тръмп не е подходящият президент за нашата страна. Той не може да бъде човекът, от когото ние се нуждаем", заяви бившата първа дама на САЩ.

В речта си Обама постави акцент върху расовата дискриминация и разделението, обхванало страната, както и последиците от коронакризата.

Тя застана зад кандидатурата на Джо Байдън за президент, като посочи като негово основно предимство опита му като вицепрезидент при управлението на нейния съпруг - Барак Обама. По думите й Байдън е способен да обедини страната и да я изведе от кризата.

Другият основен оратор по време на конференцията - социалистът Бърни Сандърс, също изрази подкрепата си. 

"Бъдещето на нашата демокрация, икономика и на планетата е заложено на тези избори", каза кандидатът на президент на демократите.

А в Минесота настоящият държавен глава Доналд Тръмп заяви, че Джо Байдън е марионетка в ръцете на левите екстремисти. И предупреди, че ако изборите през ноември бъдат спечелени от Байдън, това ще доведе до хаос и икономически колапс.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК