Богатство на американския президент е намаляло с 300 млн. долара през 2019 г.

Спадът е най-големият, откакто Bloomberg е започнала да следи богатството му през 2015 г.

16.08.2020 | 08:40 Редактор: Юлия Христова
Богатство на американския президент е намаляло с 300 млн. долара през 2019 г.

С наближаването на президентските избори американските избиратели сигурно се питат дали финансовото им положение е по-добро, отколкото преди четири години.

Това на Доналд Тръмп не е. Нетното богатство на американския президент е намаляло с 300 млн. долара през миналата година и е достигнало 2,7 млрд. долара, заличавайки 10% от състоянието му, откакто зае поста, сочи индексът на милиардерите на Bloomberg.

Спадът е най-големият, откакто Bloomberg е започнала да следи богатството му през 2015 г. Той започва с намалели приходи от портфейла с офис сгради на Trump Organization и е съчетан с последиците от коронавирусната пандемия за имотните пазари.

Критиците на Тръмп ще кажат, че вината си е негова. Те го обвиняват, че не е взел пандемията на сериозно, насърчил е съмнителна терапия с лекарства вместо носенето на маска и е оставил щатите да наддават помежду си за ограничените медицински консумативи. Президентът невярно заяви, че в страната щеше да има по-малко случаи, ако имало по-малко тестове.

Някои части на икономиката тръгват нагоре благодарение на огромните стимули на правителството и Федералния резерв и бързото ускоряване на електронната търговия. Но последиците за недвижимите имоти, пътуванията и забавленията продължават, пише Investor.bg.

Спадът на стойността на портфейла с офис сгради на президента на Wall Street 40, култовата Trump Tower на Пето авеню и имоти, притежавани съвместно с Vornado Realty Trust, има основен принос за свиването на нетното му богатство. Голф игрищата му също са загубили стойност на фона на по-широкия спад на цените, тъй като по-малко млади хора практикуват спорта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Останали са му там има, няма 2 млрд. долара, няма да го мислим. Сигнализирай за неуместен коментар