Нови огнища на Ковид-19 в Гърция, властите готвят локална карантина

В Брюксел се въвежда задължително носене на маски на обществени места

12.08.2020 | 19:51 Редактор: Ивет Арабова

Над 20, 5 млн. станаха заразените с коронавирус по света. Починалите са над 730 хил. души. А в много страни регистрираха бум на нови заразени. Франция, Великобритания и Испания отбелязват пик на болните.

Здравните власти във Франция съобщават за близо 1 400 новозаразени, което e почти два пъти повече спрямо понеделник. В страната е задължително носенето на маски в градския транспорт и на закрити обществени места. Забраната за събиране на повече от 5000 души е удължена до 30 октомври.

И властите в Гърция съобщават за влошаване на ситуацията. Област Атика и Солун са новите огнища. Полицейски екипи проверяват за спазване на въведения вечерен час от заведенията. Глобите за собственици, които не са затворили ресторантите в полунощ, са от 10 хил. евро. Доказано в огнища на заразата там се превърнаха сватбените тържества. Властите са готови да въведат локална карантина следващата седмица. 

В Брюксел от днес се въвежда задължение за носене на маска на всички обществени места, както и в закритите частни пространства. Там също има ръст на болни. Световната здравна организация попари надеждите за скорошен край на пандемията от коронавирус. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Това в Гърция хич не ми харесва Сигнализирай за неуместен коментар