Цял гръцки остров е под карантина, мерките са драконовски

Забрана за обществени събирания на хора, задължително носене на маски

07.08.2020 | 12:26 Редактор: Тодор Петров
Цял гръцки остров е под карантина, мерките са драконовски

Властите в Гърция поставиха под карантина остров Порос, който се намира на 50 километра от Атина. Причината са регистрирани 13 случая на заразени с Ковид-19.

По разпореждане на Министерството по защита на гражданите, от днес се въвежда задължително носене на маски както в затворени обществени места, така и на открито.

Забранени са всякакви обществени събирания на хора, дори и църковни тържества. Не повече от 9 души могат да се събират на едно място,включително и по домовете, предаде БНР.

Заведенията са под строг контрол за спазване на дистанция. В ресторантите не се допускат повече от 4 човека на една маса.

На острова пристигнаха допълнителни медицински екипи и масово тестват жители и туристи. Без да е приложена забрана за влизане на туристи, те сами се отказаха да почиват на остров Порос и отказват всички резервации от днес.

Засега карантината е за 10 дни с вероятност да се удължи. Специалисти коментират пред медиите, че се очаква локална карантина и на други места в Гърция, където се увеличават ежедневно заразените с вируса.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК