Десетки убити и хиляди ранени след взрив край българското посолство в Бейрут (ВИДЕО)

Няма данни за пострадали наши сънародници

04.08.2020 | 20:54 Редактор: Ралица Братанова

Десетки жертви и хиляди ранени при мощен взрив в столицата на Ливан - Бейрут. Експлозията е станала близо до българското посолство. Няма данни за пострадали българи.

Експлозията се е случила в района на пристанището в Бейрут, близо до ливанската военноморска база. Взривът най-вероятно е предизвикан от пожар в резервоар или склад за пиротехника. 

 Броят на жертвите и ранените расте. 

Експлозията е разтърсила жилищните райони на ливанската столица. След взрива се е образувала голяма ударна вълна, която е предизвикала и сериозни щети. 

Местни медии не изключват и да е нанесен ракетен удар на територията на пристанището. 

От Външното ни министерство съобщиха, че няма данни за пострадали българи. Взривът е станал в район, недалеч от посолството ни. По сградата на дипломатическата ни мисия има щети като счупени прозорци. 

Пострадали са много жилищни сгради. Рухнала е и част от редакцията на един от големите вестници в страната. Инцидентът става само ден след пограничен конфликт между Израел и Хизбулла, при който загинаха бойци на ливанската групировка. 

По същото време, в което стана взривът, в Бейрут се гледа делото срещу заподозрените в убийството на ливанския премиер Рафик Харири през 2005 г.

Снимки: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК