Ердоган: Ще доведем до успешен край борбата в Сирия, Ирак и Либия

Той бе категоричен, че Анкара ще защитава правата си в Средиземно море

30.07.2020 | 16:59 Редактор: Ивет Арабова
Ердоган: Ще доведем до успешен край борбата в Сирия, Ирак и Либия

Турция е пълна с решимост да доведе до успешен край борбата, която днес води в много региони, в това число Сирия, Ирак и Либия. Това заяви президентът на страната Реджеп Таийп Ердоган във видеообръщение към нацията по повод мюсюлманския празник Курбан байрам, предава "Анадолската агенция“.

По думите на турския лидер, настъпващия август традиционно се счита за месец на победите в историята на турския народ. "Готови сме да завещаваме нови исторически постижения и победи на бъдещите поколения“, каза турският лидер.

Президентът обърна внимание на възобновяването на мюсюлманското поклонение в джамията "Света София“ в Истанбул. "Така, както показахме със "Света София“, ние няма да се забавим и с една минута да защитим суверенните права на Турция“, подчерта Ердоган.

Държавният глава отбеляза, че Анкара е готова да продължи да прави всичко необходимо, за да защити правата си в Източното Средиземноморие и Егейско море. Президентът акцентира и върху постепенното нормализиране на санитарно-епидемиологичната обстановка в Турция на фона на пандемията от новия коронавирус, предава "Фокус".

"По време на пандемията турските власти предприеха успешни стъпки за защита на здравето на населението на страната, което беше високо оценено на световно ниво“, отбеляза държавният глава. Президентът призова гражданите да спазват мерките за физическа дистанция, хигиена и да носят защитни маски. Ердоган изрази надежда, че настоящият Курбан байрам ще се превърне в предвестник на положителните процеси не само в ислямския свят, но и в целия свят.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК