Макрон и Курц се скараха на срещата на ЕС заради телефонно обаждане

Френският президент обвинил австрийския канцлер в "неуважително поведение"

20.07.2020 | 18:25 Редактор: Ралица Братанова
Макрон и Курц се скараха на срещата на ЕС заради телефонно обаждане

Френският президент Еманюел Макрон се е скарал с австрийския канцлер Себастиан Курц по време на срещата на върха на ЕС заради неуважителното поведение на Курц, включително телефонни разговори по време на дискусиите за бюджета, пише "Политико".

В публикацията се казва, че Макрон се скарал с Курц, който често прекъсвал разговора, за да отговори на повикване. "Виждате ли? Не го интересува. Той не слуша другите, в лошо настроение е", ядосал се френският лидер.

РИА Новости отбелязва, че някои източници съобщават, че Макрон ударил силно по масата, а Курц останал обиден от отношението на френския президент.

По-рано беше съобщено, че представители на водещите държави от ЕС в Брюксел не успяват да се споразумеят за формирането на седемгодишния бюджетен план на блока. 

Освен това те се провалят и в опита си да договорят фонд за икономическо възстановяване на общността след пандемията. Преговорите бяха блокирани от министър-председателя на Холандия Марк Рюте, който има "своето виждане как да се управлява възстановителния фонд".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК