Ново огнище на Ковид-19 в Китай, блокираха някои райони

Властите се опитват да преустановят разпространението на заразата в Урумчи

18.07.2020 | 11:56 Редактор: Ивет Арабова
Ново огнище на Ковид-19 в Китай, блокираха някои райони

Китай съобщи днес за 22 нови случая на коронавирус през последното денонощие срещу 10 през предходното, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. 16 от заразените са в западния район Синцзян. Останалите шест случая са "внесени" от чужбина.

Националната здравна комисия съобщи още днес за 14 безсимптомни случая срещу пет вчера. Броят на починалите с коронавирусна инфекция в Китай остава 4634 - непроменен от средата на май.

Новият коронавирус се появи в Китай, вероятно в края на миналата година, но страната до голяма степен успя да овладее ситуацията през март. Наскоро в столицата Пекин обаче пламна огнище, като бяха установени над 330 случая, припомня АП.

Сега властите се опитват да предотвратят разпространение на заразата в град Урумчи. В регионалната столица на Синцзян потвърдените случаи вече са 17, информира БНР.

В Урумчи движението на обществения транспорт бе ограничено, а някои жилищни райони - блокирани. Китай е обвиняван в тежки нарушения на човешките права на мюсюлманите уйгури в западната провинция. Преди няколко дни САЩ му наложиха санкции заради ситуацията в Синцзян и Хонконг.

Снимка: Bloomberg/Giulia Marchi

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК