Рекорден брой заразени в света: Регистрирани са 230 хил. души за денонощие

Ситуацията на Балканите остава тревожна

13.07.2020 | 18:30 Редактор: Ралица Братанова

Рекорден брой новозаразени в света за ден - 230 000 души. Това сочат данните на Световната здравна организация. Мексико изпревари Италия по брой на жертви от вируса. Ситуацията на Балканите също остава тревожна. 

През последните шест седмици общият брой на случаите по света се е удвоил. Основните огнища на заразата са в Северна и Южна Америка. В Европа броят на заразените също не спира да расте. 

Очакванията на експертите са през есента Европа да бъде силно засегната и заради сезонните грипове, които ще затруднят адекватния отговор на здравната система. 

Ето защо Световната здравна организация препоръчва да се увеличи ваксинацията срещу грип за възрастните хора и всички уязвими групи. 

Освен това да се засили дейността за контрол и превенция в болниците, за да се запази здравето на медиците, и да продължат да се спазват противоепидемичните мерки. 

В Съединените щати регистрираха близо 66 000 случая за едно денонощие. На първо място по заразени е Флорида, където има над 15 000 новозаразени вчера.

Дори най-засегнатият град, Ню Йорк, не отчиташе толкова много в пика на пандемията.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК