Борис Джонсън: Предстоят тежки времена, епидемията тук намалява

Той призова хората да носят маски

11.07.2020 | 17:03 Редактор: Искра Ангелова
Борис Джонсън: Предстоят тежки времена, епидемията тук намалява

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че хората трябва да носят маски на лицата си в магазините и да се върнат на работа, ако могат. Той призова страната да се опита да възобнови нормалния си начин на живот след блокирането, съобщава Bloomberg.

Медиците препоръчват покриване на лицето във всички затворени пространства, включително в градския транспорт и в магазините и правителството следва тези указания, уточни Джонсън.

Британските власти се стремят да облекчат ограниченията, които съществуват от март. Премиерът предупреди, че икономиката може и да не се възстанови бързо и затова е по-добре обществото да се върне на работа.

"Искам да видя повече хора да се чувстват уверени да използват магазините, да използват ресторантите, да се върнат на работа - но само ако всички следваме указанията", каза още Джонсън.

Изказването на премиера на Великобритания идва, след като по-рано през седмицата беше представен пакет от стимули на стойност 30 млрд. паунда (38 млрд. долара), предназначен да съхрани работните места и да повиши доверието на потребителите, за да могат да бъдат стимулирани разходите в магазините и ресторантите, информира Bloomberg TV Bulgaria.

"Трудни времена"

Джонсън каза, че се надява икономиката да има V-образно възстановяване, но че няма сигурност за това, добавяйки: "Предстоят тежки времена".

Премиерът каза още, че данните показват, че коронавирусната епидемия "изглежда намалява" във Великобритания и че той няма да налага друго общодържавно блокиране, "ако е възможно да го избегнем".

"Локалните действия са много по-ефективни при справяне с огнища на пандемията", каза още той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК