Бубонна чума в Китай, забраниха лова и яденето на животни

Потвърден е случай в автономния регион на Вътрешна Монголия

06.07.2020 | 10:50 Редактор: Александра Иванова
Бубонна чума в Китай, забраниха лова и яденето на животни

Властите в Китай засилиха предпазните мерки, след като град в автономния регион на Вътрешна Монголия потвърди случай на бубонна чума. Длъжностните лица издадоха предупреждение от ниво 3, второто най-ниско в четиристепенна система.

Сигналът от ниво 3 забранява лова и яденето на животни, които могат да пренасят чума, и призовава обществеността да съобщава за предполагаеми случаи, предаде "Би Би Си".

Според държавни доклади пациентът е от Баяннур и е говедар. Той е под карантина и в стабилно състояние. Все още не е ясно как или защо пациентът може да се е заразил.

Бубонната чума, причинена от бактериална инфекция, може да бъде смъртоносна, но може да бъде лекувана с достъпни антибиотици. През май миналата година двама души в Монголия загинаха от бубонна чума. Те се заразили, след като яли сурово месо от мармот. 

Болестта се характеризира с подути лимфни възли. Трудно се идентифицира в ранните етапи, защото симптомите се развиват след три до седем дни и са подобни на грип. 

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


4
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
3
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Значи някакъв нов свински грип е тръгнал, тази чума друга болест ли е или същото нещо се има предвид? Тези ни разказаха играта. Според мен никоя държава не трябва да приема граждани на Китай. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ядат всичко що мърда..А ако направят някакъв микс със нещо друго..глей да видиш..Изтребиха всичко живо.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Айде сега китайско ново 20 Сигнализирай за неуместен коментар