ГКПП "Кулата" - единствената опция за влизане в Гърция

Словакия въвежда по-строги изисквания за българските граждани

06.07.2020 | 07:03 Редактор: Тодор Петров
ГКПП

Туристите към Гърция ще могат да преминават само през граничен пункт "Кулата". За това предупреждават от главна дирекция "Гранична полиция". 

Въпреки обещанието това да се случи от днес, още вчера в 14 часа беше затворен граничен пункт "Маказа". Оттам ще преминават собственици на имоти в Гърция с документ за собственост. След километричните опашки през почивните дни, вчера на "Кулата" трафикът беше нормален, повече коли имаше в посока към България. 

Очаква се днес трафикът отново да е интензивен. В момента колоната от леки автомобили и камиони преди "Кулата" вече е над 10 километра.

Иначе, от 6 часа днес до 15 юли, през всички граници на Гърция, включително с България, няма да се допускат сръбски граждани. Причината е големият брой заразени с коронавирус в Сърбия. Властите в Белград вчера предупредиха сръбските граждани да не тръгват на път, за да не се окажат в задънена улица. 

От днес Словакия въвежда нови по-строги изисквания за влизане на територията на страната за българските граждани. PCR тест с отрицателен резултат за Ковид-19 се изисква за всички българи, желаещи да влязат на територията на Словакия. 

Дори и с отрицателен резултат българите задължително се подлагат на 5-дневна карантина, след което следва втори тест. Свободни за движение в страната ще бъдат тези, които имат отрицателен резултат при второто изследване.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ама на Борис Джонсън баща му си влезе като пич със самолет. Сигнализирай за неуместен коментар