Кола се вряза в група протестиращи в Сиатъл, един е в критично състояние

Полицията разследва подробностите за инцидента

04.07.2020 | 16:56 Редактор: Искра Ангелова
Кола се вряза в група протестиращи в Сиатъл, един е в критично състояние

Неизвестен автомобил се вряза в група протестиращи в Сиатъл, щата Вашингтон, като двама са били ранени, съобщи на страницата си в Twitter официалният представител на щатската полиция във Вашингтон Рик Джонсън, цитиран от TACC

Според него автомобилът е навлязъл в част от улица, блокирана за протестиращите, и е ударил група демонстранти там. "Двама са хоспитализирани“, пише Джонсън. "Един от пострадалите е в критично състояние, вторият е тежко ранен."

Шофьорът е задържан. Полицията разследва подробностите за инцидента.

На 2 юли говорителят на Белия дом Кейли Макинени обяви, че така наречената "автономна зона", декларирана от протестиращите в една от централните зони на Сиатъл, е окончателно премахната от полицията. Демонстрантите в Сиатъл по-рано обявиха "автономната зона" в града като един от централните квартали на града беше блокиран с десетки палатки и прегради по пътищата, съобщава "Фокус".

Местните власти решиха да намалят напрежението, като опразнят полицейски участък в района, след което сградата беше заета от демонстранти. Част от протестиращите поискаха градската полиция да бъде разпусната, както и прекратяване на нарушаването на правата на чернокожите.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно е наричал участниците в протестите в Сиатъл анархисти и терористи. Той също така критикува кмета на Сиатъл Джени Дъркан и губернатора на щата Вашингтон Джей Инсли за бездействието им.

В интервю от 11 юни за Fox News президентът на САЩ заяви, че редът в Сиатъл може да бъде възстановен само с помощта на Националната гвардия на САЩ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК