Скандал в Германия: 30 000 замесени в разследване за педофилия

Установени са поне 40 жертви

29.06.2020 | 22:01 Редактор: Наталия Тотева

Мащабно разследване за педофилия в Германия - около 30 000 души се проверяват за извършени престъпления през последните няколко години.

През миналия октомври в най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия бе даден старт на делото срещу педофилска мрежа.

Разследваните са заподозрени в споделяне на детско и младежко порнографско съдържание, включително и тормоз във форуми и чат групи. Установено е огромно количество порнографски материали - няколко терабайта само в дома на един тях.

"Искаме да извадим от анонимността Интернет извършителите, които изнасилват деца и онези, които ги подкрепят", заяви министърът на правосъдието в провинция Северен Рейн-Вестфалия - Петер Бизенбах.

Разследването е започнало с арест на заподозрян в град в провинцията. Оттогава киберзвеното е установило над 70 заподозрени"

Според обвиненията те години наред са малтретирали и насилвали деца, като споделяли престъпленията си онлайн. В тези групи участвали няколко хиляди души, които сега са разследвани.

През май първият обвиняем - 27-годишен войник, бе осъден на 10 години затвор и изпратен в психиатрична клиника. Разследващите са установили поне 40 жертви. Всичко започва от сигнал на канадски полицаи за порнографско съдържание от западния регион на Германия.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК