Бекер: В Германия обичаме да замитаме расизма под килима, жалко е

Легендарният тенисист взе участие в протест в Лондон през уикенда

09.06.2020 | 11:55 Редактор: Ивет Арабова
Бекер: В Германия обичаме да замитаме расизма под килима, жалко е

Легендата на германския тенис Борис Бекер призова темата за расизма да се обсъжда по-свободно и открито в родината му, а не "да се замита под килима", след като стана обект на критики в социалните мрежи, заради участието си в протест против расизма в Лондон през уикенда.

Носителят на шест титли от Големия шлем е получил гневни коментари в Twitter и "много обиди само от Германия", които са го "шокирали, разтърсили и ужасили". "Защо, защо, защо? Да не би да сме се превърнали в страна на расисти?", попита Бекер в социалната мрежа. 

52-годишният бивш тенисист е женен за дъщеря на суринамка, а първата му съпруга Барбара също е от афроамерикански произход, припомня БНР.

"Явно някой се е засегнал от туита ми за моята семейна история. В нашата страна обичаме да замитаме расизма под килима и това е жалко. Трябва да говорим за това много по-открито. Всички сме едно семейство", каза той.

Протестите против расизма след убийството на чернокожия Джордж Флойд от полицай в Минеаполис на 25 май стигнаха и до Германия, като според местната полиция в събота около 10 000 души са се събрали на протест в Берлин, а демонстрациите в Мюнхен, Франкфурт и Хамбург са събрали приблизително същия брой протестиращи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Набълбукаха се с бабалюги и сега реват Сигнализирай за неуместен коментар