Бразилия е пред катастрофа, дрон показа смразяващи кадри над гробищен парк

Мнозина са загубили работата си и разчитат на хуманитарна помощ

25.05.2020 | 19:25 Редактор: Искра Ангелова

С над 22 000 смъртни случая и повече от 330 000 инфектирани - Бразилия се превърна в център на заразата от Ковид-19 в Латинска Америка. Вирусът се е разпространил широко сред най-бедните и по-младите хора. 

Заради тежката ситуация, Съединените щати забраняват влизането на чужденци от южноамериканската страна.

В гъсто населените предградия на Сао Пауло, Ковид-19 е превърнал ежедневието в борба за оцеляване. Предпазните средства са лукс за голяма част от хората, живеещи в бедните райони. 

Мнозина са загубили работата си и разчитат на хуманитарна помощ. А тези, които все още имат препитание се страхуват, че могат да пренесат вируса вкъщи, но не могат да си позволят семействата им да останат без приходи.

Експерти предупреждават, че пикът на вируса в Бразилия тепърва предстои, а интензивните отделения на болниците вече са изправени пред крах. 

Смразяващи кадри от дрон, заснети над гробищен парк в Сао Пауло, разкриват мащабите на трагедията. Заради високата смъртност денонощно се копаят нови гробове. 

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, който определя Ковид-19 като обикновен грип, продължава да води ожесточена битка срещу рестрикциите, наложени на щатско ниво.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК