Тръмп не иска да носи маска заради медиите

Американският президент обясни, че преди да с срещне с пресата е носил и очила

22.05.2020 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп не иска да носи маска заради медиите

Американският президент Доналд Тръмп не носеше маска за лице по време на по-голямата част от обиколката си в завода на Ford Motor, където в момента се произвеждат респиратори, съобщава Bloomberg. Това се случи въпреки вътрешните политики на автомобилния производител и в момент, когато около 100 хил. американци вече са починали от коронавируса.

Тръмп каза, че е бил с маска в "задната част" на завода, който се намира в Мичиган и добави: "Не искам да доставя удоволствие на пресата да ме види с нея".

Американският президент обясни, че преди да с срещне с медиите е носил и очила.

Той каза, че е бил тестван за коронавирус по-рано през деня и няма нужда да покрива лицето си.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията препоръчват носенето на маска за лице на обществени места, където е трудно да се поддържат мерки за социално дистанциране, съобщава Bloomberg TV Bulgariа.

Много компании, които продължават да работят по време на пандемията, са поставили изисквания работниците да носят предпазни средства, включително маски, докато са на работа. Ford изготви ръководство от 64 страници за възстановяване на режима на работа, в което пише: "Маските за лице трябва да се носят от всички, във всички съоръжения, по всяко време."

От Обединения съюз на автомобилните работници разкритикуваха Тръмп, че не е носил маска на публично място.

Генералният прокурор на Мичиган Дана Несел, демократ, заяви в отворено писмо в четвъртък, че президентът носи "социална и морална отговорност" да вземе предпазни мерки, за да предотврати по-нататъшното разпространение на вируса.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК