Ще ни искат ли авиокомпаниите "имунитетни паспорти"?

Пътниците ще трябва да се върнат в самолетите с маски и спазвайки социална дистанция

20.05.2020 | 11:55 Редактор: Ралица Братанова
Ще ни искат ли авиокомпаниите

Новата ера по отношение на въздушния трафик вече настъпи. Летищата и авиокомпаниите въведоха проверки на температурите за служителите и пътниците си, предпазните маски за лица вече са норма за пътуващите в САЩ, а хората на самолетите на най-големия европейски бюджетен превозвач трябва да вдигнат ръка, за да използват тоалетната, пише The Wall Street Journal.

Много авиокомпании вече премахнаха списанията в самолетите си и отмениха предлагането на храна за по-кратките маршрути. 

Слизането от самолета може да отнеме повече време от обикновено, тъй като превозвачите се опитват да контролират обичайните струпвания на хора след полетите.

Някои от най-големите промени в авиационната индустрия са породени от очакванията на ръководителите в нея търсенето да остане слабо в рамките на месеци, дори години. 

Авиокомпании обмислят да изискват от пътниците попълването на здравни сертификати или евентуално представянето на "имунитетни паспорти” за тези от тях, които са били заразени с коронавирус.

В същото време пътуващите по работа, които обикновено са склонни да плащат повече за бизнес класа, вероятно ще се върнат бавно на фона на международните ограничения, които остават в сила и набиращите популярност видеоконференции.

Засега авиокомпаниите преустановиха таксуването на клиентите си за смяна на полети, а връщането на тези такси може се окаже трудно, имайки се предвид опитите им да възстановяват доверието на пътниците си.

Четете повече по темата в BloombergTV.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК