Защо хората протестират срещу ваксините, Бил Гейтс и 5G?

Демонстрации срещу рестрикциите имаше и у нас

19.05.2020 | 20:06 Редактор: Искра Ангелова

Протести практически срещу всичко - ваксини, 5G и Бил Гейтс – пандемията от Ковид-19 предизвика вълна от недоволство в редица страни по света.

През последните седмици в редица страни по света се проведоха протестни шествия срещу мерките, предприети за овладяването на пандемията. 

Освен банери за вредата от строгата карантина върху икономиката, мнозина вдигнаха антиваксърски плакати. Недоволните са категорични - не искат задължителна имунизация.

"Протестирам, защото нарушават правата ми. Нарушават ги с карантината и със задължителната ваксинация", каза една от протестиращите.

Демонстрации срещу рестрикциите имаше и у нас. И тук също имаше яростни противници на предполагаемата бъдеща имунизация.

"Всички желаят и хвърлят огромни усилия да направят ефективна ваксина, която ще спаси света. В България организираме протести срещу нещо, което още не е създадено Протести не се водят само на улицата", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

От началото на пандемията в социалните мрежи върлуват теории, свързващи пандемията с 5G мрежата и план на Бил Гейтс да създаде ваксина, с която хората да бъдат маркирани

Публикациите, често без конкретен автор, набират все по-голяма популярност и армия от Facebook последователи. В част от тях подробно се описва как чрез ваксината в телата ни ще бъдат вкарани микрочипове и наночастици, с които ще бъдем контролирани. А контролът ще става възможен чрез новата 5G технология.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК