Проучване разкрива, че смъртността от Ковид-19 в Испания е едва 1,1%

Изследването е започнало на 27 април и е обхванало над 60 000 души

14.05.2020 | 12:56 Редактор: Наталия Тотева
Проучване разкрива, че смъртността от Ковид-19 в Испания е едва 1,1%

Испания представи първите частични резултати от мащабно проучване за разпространението на коронавируса. От него става ясно, че 5% от населението или над 2 млн. души са били инфектирани, предаде Франс прес. Този процент варира в широки мащаби в регионите.

Това е 10 пъти повече от регистрираните до момента в страната близо 230 000 заразени. Ако данните от проучването се потвърдят, това може да снижи смъртността от Ковид-19 до 1,1 на сто. Към момента смъртните случаи в Испания са малко над 27 000.

Изследването е започнало на 27 април и е обхванало над 60 000 души. То показва, че 95% от населението на Испания остава уязвимо от вируса, предаде БНР.

"Според ръководителя на Националния епидемиологичен център Марина Полан приблизително 26% от заразените не са имали симптоми. Според проучването антитела се срещат по-рядко при децата, отколкото при възрастните.

"Установеното присъствие на вируса означава, че сме далеч от потвърждението на "стаден имунитет". Така че има риск, не знаем какво ще се случи. Може да има нов пик на инфекциите, ако контактът между хората, които в момента са носители и останалите се увеличи," отбеляза Полан.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Като за Испания май е добре. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Всички манипулации ще излязат наяве, но вече ще е късно за загубилите работа и средства хора :( Сигнализирай за неуместен коментар