Кралица Елизабет II може да не се върне към редовните си задължения

Това е мнението на кралския биограф Андрю Мортън

11.05.2020 | 22:30 Редактор: Наталия Тотева
Кралица Елизабет II може да не се върне към редовните си задължения

94-годишната кралица Елизабет II е в изолация в замъка Уиндзор, за да се предпази от коронавируса. Тя иска да продължи да работи, но най-вероятно нейните официални задължения ще бъдат ограничени до видео обръщения.

Нейно Величество не иска да забави темпото, но няма и да се противопостави на нито един официален съвет, предназначен да защити хората на нейната възраст.

Кралският биограф Андрю Мортън се опасява, че е малко вероятно кралицата да се върне към нормалните си, обществени задължения. Той смята, че британците вероятно ще я виждат само по телевизионни или видео връзки.

Обичайните партита в лятната градина и държавно посещение от Южна Африка бяха отменени, а графикът ѝ със събития е празнен поне до есента. Сватбата на нейната внучка принцеса Беатрис също бе отменена – както и годишните социални събития като Шоуто на цветята в Челси, Кралските конни състезания и др.

Последните официални ангажименти на кралицата бяха проведени в Бъкингамския дворец на 18 март, пише БГНЕС.

Дворецът ще бъде затворен за туристи през лятото, което се случва за първи път от 27 години насам.

"Принц Чарлз също може да бъде ограничен от кралски задължения, но той е прекарал вируса и вероятно сега има имунитет", допълва биографът.

"Ужасно е тъжно, но не виждам как кралицата може да възобнови обичайната си работа. Вирусът няма да изчезне скоро и ще бъде с нас месеци, ако не и години. Би било твърде рисковано кралицата да започне да се среща редовно с хора. Как може да посреща инвеститори, да се среща с посланици, да прави разходки и да посещава места, без да се среща с хора от близко разстояние?", коментира той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК