Протести в моловете в Хонконг срещу законите за социално дистанциране

Засиленото полицейско присъствие осуети шествие за независимост

11.05.2020 | 10:49 Редактор: Тодор Петров
Протести в моловете в Хонконг срещу законите за социално дистанциране

Десетки демонстранти се събраха вчера в търговски центрове в Хонконг, за да изразят гнева си срещу правителството и полицията, които според тях злоупотребяват със законите за социалното дистанциране, с цел да ограничат гражданските свободи.

Засиленото полицейско присъствие осуети шествие за независимост на Хонконг, свикано от протестиращите в интернет. Десетки хора с маски на лицата обаче се включиха в протести в търговски центрове в най-малко шест района. Според изданието "Саут Чайна морнинг пост", цитирано от ТАСС, те са били стотици и са били предимно младежи.

Полицията предупреди протестиращите, че нарушават разпореждането за социално дистанциране, което забранява повече от 8 души да се събират на обществени места, съобщи БНР.

Недалеч от изходната точка на несъстоялото се шествие, бяха арестувани няколко демонстранти. В интернет протестиращите обвиниха изпълнителната власт в Хонконг, че е оставила в сила законите за социално дистанциране, за да попречи на протестите, въпреки че за последните три седмици в града не е регистриран нито един нов случай на местно предаване на коронавируса.

Снимки: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години