Мащабни протести срещу строгите мерки в Германия, стигна се до арести

Огнище на Ковид-19 в Германия е открито и в месокомбинат, където работят много хора от Румъния и България

10.05.2020 | 13:32 Редактор: Юлия Христова

Хиляди излязоха на протест в Германия срещу строгите ограничения, наложени заради коронавируса. Полицията задържа 30 души заради нарушаване на мерките за социална дистанция и хигиена. Огнище на Ковид-19 в Германия е открито и в месокомбинат, където работят много хора от Румъния и България. 180 служители са с положителни тестове.

Най-мащабната демонстрация се проведе в Щутгарт, там протестиращите поискаха премахване на ограниченията, наложени от германските власти. Над 3000 демонстранти се събраха в Мюнхен. Протести имаше и в други големи градове. Много от участниците в тях се противопоставиха на мерките, които призовават за ограничен брой участници и за поддържане на социална дистанция по време на такива събития. 

Протестиращите обвиняват политиците и медицинските работници, че разпространяват паника и нарушават правата на населението с продължителната блокада. 

В Берлин полицията задържа около 30 протестиращи за нарушаване на дистанцията. А въпреки реда, който ограничава до максимум 50 протестиращи на митинг, на Александерплац се събраха стотици.

Униформените използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите. 

Огнище на коронавирус в Германия е открито в месокомбинат в град Косфелд, където работниците са основно от Румъния и България. 

В момента месокомбинатът е затворен по нареждане на министъра на здравеопазването на провинция Северен-Рейн Вестафалия. Заразени са установе ни  в друг месокомбинат. За това властите наредиха всички работещи в такива комбинати да бъдат тествани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Наистина, това не се търпи Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тези германци толкова не се възмущават от безчинствата на "бежанците" в държавата им. Сигнализирай за неуместен коментар