В Турция излекуваха 83 000 души от Ковид-19

В Истанбул започва отново продажбата на маски в аптеките

07.05.2020 | 23:45 Редактор: Тодор Петров
В Турция излекуваха 83 000 души от Ковид-19

Данните за борбата с коронавируса в Турция са обнадеждаващи. Общият брой на излекуваните хора в страната е почти 83 000 души. Починалите от новия вирус в югоизточната ни съседка са почти 3650.

Продължава спадът на случаите в интензивни отделения и с фатален край, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа. Въпреки поставянето на болестта под контрол, властите предупреждават мерките за социална дистанция да продължат да се спазват.

В Истанбул започва отново продажбата на маски в аптеките. Максималната цена, определена от властите, е 1 турски лира (около 27 стотинки). Маските ще се продават в пакети по 10 или 50, съобщи БНР. По-рано правителството забрани продажбата, за да предотврати спекула, като беше обявено, че маски ще бъдат раздавани безплатно.

Мнозина обаче не можаха да се снабдят с маски, защото не са в градовете, където са регистрирани и поради техническото време, което раздаването на огромния брой предпазни средства отнема.

Снимка: Bloomberg

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК