Режат пилотските заплати в Lufthansa с 45% в следващите 2 години

Германската авиокомпания губи близо 1 милион евро на час

04.05.2020 | 10:39 Редактор: Тодор Петров
Режат пилотските заплати в Lufthansa с 45% в следващите 2 години

Тежки времена очакват пилотите на Lufthansa. Авиокомпанията е предложила на пилотите си да намали заплатите им с 45% за следващите две години. В замяна те ще получат сигурност, че няма да бъдат съкратени, докато Lufthansa се бори да оцелее в глобалната криза, предизвикана от Ковид-19.

Германската авиокомпания бе разтърсена от кризата, както всички останали свои конкуренти. Повечето ѝ полети бяха отменени, а самолетите - приземени. За да се справи с тежкия период през март,  Lufthansa сключи споразумение със съюза на пилотите за намаляване на разходите за екипаж. Заплатите им бяха намалени с 50%, но само за няколко месеца, а продължителната криза ще иска дългосрочни мерки за справяне с нея. 

В четвъртък изпълнителният съвет на Lufthansa разговаря с профсъюзния кокпит на Vreinigung (VC). Директорът на VC Маркус Уол заяви, че пилотите имат желание да подкрепят необходимите мерки за намаляване на разходите, които ще бъдат приети, съобщава Simple Flying.

По думите на Уол, пилотите на Lufthansa Cargo, Lufthansa Aviation Training и Germanwings осъзнават своята специална отговорност в добри и в лоши времена, и са готови да приемат дори болезнени финансови съкращения. За това синдикатът предложи значително намаляване на заплатите до 30 юни 2022 година.

Заради факта, че самолетите ѝ са приземени, Lufthansa губи близо 1 милион евро на час. Усилията на пилотите ѝ обаче ще допринесат за спасяването ѝ във времето на криза, пише dnes.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мilko
преди 3 години
Горките. Те толкова протестираха и се бориха за увеличение, сега ще са съгласни на всичко, само и само въобще да имат работа. Сигнализирай за неуместен коментар