Учениците в Китай се завръщат в класните стаи

Децата носят специални шапки, с които спазват задължителното разстояние един от друг

27.04.2020 | 18:30 Редактор: Александра Иванова
Учениците в Китай се завръщат в класните стаи

Част от учениците в най-големите градове в Китай се завръщат в училище. Шанхайските училища отвориха врати за учениците в последните класове на средното си образование, а в Пекин само студентите, подготвящи се за приемен изпит през юли бяха допуснати до учебните заведeния. Ухан, градът от който тръгна огнището на заразата, ще възобнови учебния процес за средните училища на 6 май.

Ще се прилагат стриктно мерки за социално дистанциране. Учениците са задължени да носят маски и да седят на разстояние един от друг. А преди влизане в училище им се измерва температурата. Те носят и специални шапки, които им помагат да спазват задължителното разстояние един от друг.

шапка

В Пекин все още се прилагат едни от най-строгите ограничения в страната, включително това, че новопристигналите в града прекарват две седмици в карантина. Здравните власти в Китай твърдят, че до голяма степен са ограничили разпространението на болестта. Всички пациенти с коронавирус в Ухан вече са изписани. Отчетени са само 26 потвърдени случая на заразени от петък.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: Tweeter

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Сладури :)А вижте колко време след затишието си пускат децата на училище, а в Европа още минало, не минало, при нас в пик и вече разхлабваме мерки. Сигнализирай за неуместен коментар