Джонсън обратно на работа, решава за смекчаване на карантината

Британският премиер се връща към изпълнение на служебните си задължения

27.04.2020 | 10:30 Редактор: Тодор Петров

Британският премиер Борис Джонсън, който се възстановява от коронавирусна инфекция, се връща окончателно към изпълнение на служебните си задължения. Преди две седмици Джонсън бе изписан от лондонската болница "Сейнт Томас", където прекара няколко дни в интензивно отделение. 

Той вече е в официалната си резиденция на "Даунинг стрийт" 10. Очаква се днес премиерът да се срещне с повечето членове на кабинета си, за да получи новата информация за напредъка на борбата срещу епидемията в Обединеното кралство. 

Скоро Джонсън ще трябва да одобри все още неразкритата правителствена стратегия за смекчаване на карантината, която бе въведена на 23 март. В изявление преди заседанието на правителството той коментира, че ограниченията и социалната изолация скоро няма да паднат. 

"Отказвам да захвърля жертвите, направени от британците, и да рискувам втори пик на заразата", подчерта британският премиер.

Снимка: Bloomberg

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Давай, Джонсън! И да не забравиш да си пиеш дезинфектатна, както препоръча твоя приятел Тръмп! Сигнализирай за неуместен коментар