Борис Джонсън: Смекчаване на мерките ще доведe до втора вълна на заразата

Самият той по-рано прекара няколко дни в интензивното отделение на лондонската болница

20.04.2020 | 16:42 Редактор: Искра Ангелова
Борис Джонсън: Смекчаване на мерките ще доведe до втора вълна на заразата

Британският премиер Борис Джонсън е предпазлив по отношение на смекчаването на мерките за борба с пандемията, защото според него подобен ход може доведе до втора вълна на заразата, пише вестник London Evening Stndard. 

Премиерът е заявил пред висшите служители на правителството по време на среща по-рано, че приоритетът му е да "помогне на Великобритания да се възстанови" и да "стигне до това, което съветниците описват като новата норма", след кризата с Ковид-19.

Според информацията Джонсън е изразил притеснение, че смекчаването на мерките в страната може да доведе до "втора вълна" на заразяване с вируса и още една карантина, която на свой ред ще предизвика още икономически проблеми. 

Самият Джонсън по-рано прекара няколко дни в интензивното отделение на лондонската болница, заради усложнения, свързани с Ковид-19. Той беше изписан малко по-рано през април, информира "Фокус".

На този етап не се очаква той да се върне към своите длъжности, които в момента се изпълняват от неговия заместник и външен министър Доминик Рааб, като това вероятно ще се случи едва през май.

Междувременно правителството удължи мерките за карантина поне до началото на месец май. Когато обяви този ход, Рааб заяви: "Като цяло все още броят на (новите заразени) не е паднал толкова, колкото бихме желали". 

Повече от 16 хил. души са починали в болниците във Великобритания, заради усложнения от Ковид-19. Броят на починалите в страната вероятно е доста по-висок, тъй като в това число не се включват починалите в старчески домове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
хахах
преди 4 години
Полежа в болница и смени плочата. Така, така... Сигнализирай за неуместен коментар