Ким Чен Ун е починал или е във вегетативно състояние

Той претърпя сърдечна операция по-рано този месец

25.04.2020 | 22:27 Редактор: Искра Ангелова
Ким Чен Ун е починал или е във вегетативно състояние

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е мъртъв или е във вегетативно състояние без надежда за възстановяване, твърдят световни агенции. 

По-рано този месец той претърпя сърдечна операция.

Заместник-директор на новинарския канал в Хонконг - жена, която е племенница на китайския външен министър, е заявила, че Ким Чен Ун е мъртъв.

Тя е публикувала информация до нейните 15 милиона последователи в приложението Weibo, съобщавайки за смъртта на диктатора, като се позовава на много сериозен източник.

Японско списание пък обяви, че Ким Чен Ун се намира във вегетативно състояние, след като е възникнал проблем по време на сърдечната му операция.

Доклад, който е позован на китайски експерт, запознат със състоянието на Ким Чен, твърди, че лидерът е усетил болки в гърдите в началото на април, докато е бил на посещение в провинцията.

Било е необходимо да му се постави стент, но очевидно това не се е случило навреме или "ръцете на хирурга са треперили", пишат още медиите.

През последните седмици севернокорейският лидер няма публични изяви, а преди дни CNN обяви, че Ким Чен е в "сериозна опасност" след сърдечна операция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
То едното не означава ли другото? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
111
преди 3 години
" вегетативно състояние"!!!??? Сигнализирай за неуместен коментар