Коронавирусът причини геноцид и милиони бедстващи в Индия

Страдаме и от криза на омразата, от криза на глада, посочи известна писателка

18.04.2020 | 21:10 Редактор: Тодор Петров
Коронавирусът причини геноцид и милиони бедстващи в Индия

В кризата с коронавируса Индия се разкри в целия си срам, заяви наскоро известната индийска писателка Арундати Рой. Сега тя казва, че ситуацията в родината ѝ започва да прилича на геноцид.

"Ние не страдаме само от Ковид-19, ние страдаме и от криза на омразата, криза на глада. Блокадата в Индия не е никаква блокада, защото липсва физическата дистанция - има физическо сгъстяване. Но в действителност тази криза на омразата срещу мюсюлманите идва след извършено клане в Делхи след протест срещу антимюсюлманския закон за гражданството. Докато ние си говорим, под претекста на Ковид-19 правителството арестува млади студенти, завежда дела срещу адвокати, редактори, активисти и интелектуалци", заяви Рой в интервю за "Дойче веле".

Известната писателка смята, че очите на света са затворени. 

"Всеки международен лидер прегръща и приема нашия министър-председател, който е част от тази система. Въпреки че си играе на държавник, той мълчи, когато насилието избухне. Клането в Делхи се случи докато Тръмп беше тук. Тръмп не каза нищо. Всички си мълчат. Няма да започвам да говоря за кризата на глада, която засяга милиони хора в тази страна. Повтарям - милиони хора. 1,3 милиарда души бяха блокирани с 4 часа предизвестие", казва още Рой.

По думите ѝ милиони хора са били оставени на улицата без храна и е трябвало да извървят пеша стотици километри до домовете си, в които не са били допуснати. Кризата сега се задълбочава, подчерта индийската писателка.

Снимка: Bloomberg

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК