Туристи в Индия нарушиха мерките срещу Ковид-19 и си изпатиха

От края на март в страната има вечерен час и правила за изолация

14.04.2020 | 09:48 Редактор: Александра Иванова
Туристи в Индия нарушиха мерките срещу Ковид-19 и си изпатиха

Група туристи в Индия се срещна отблизо с някои от по-меките наказания на полицията след нарушаване на правилата за изолация. 10 чужденци са престъпили грубо мерките за ограничаване на пандемията от коронавирус в Индия. Те са от Израел, Мексико, Австралия, САЩ и Австрия.

Десетимата нарушители трябвало да напишат по 500 пъти всеки: Аз не спазих комендантския час, извинявам се. Туристите са посетили северноиндийския град Ришикеш, добил слава след като Бийтълс го посещават през 1968 г., пишат от Spiegel, цитирани от dnes.bg. 

Британската банда посетила града в търсене на ашрам, център за медитация. В района в момента има около 700 туристи. Предвижда се те да могат да напускат хотела си само с местен гид. От края на март в Индия има вечерен час и правила за изолация. Жителите могат да напускат домовете си само за пазаруване на храна или лекарства. Премиерът Нарендра Моди вероятно ще удължи извънредните мерки, които изтичат този вторник, с още две седмици.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха!
преди 4 години
Ама на индийски ли са писали? :-) Сигнализирай за неуместен коментар