Мицотакис: Ще имаме дълбока рецесия, но възстановяването ще е по-голямо

Гръцкият премиер казва, че е сигурен, че страната ще преодолее кризата

18.04.2020 | 22:10 Редактор: Ралица Братанова
Мицотакис: Ще имаме дълбока рецесия, но възстановяването ще е по-голямо

Подчертавайки устойчивостта на гръцкото общество, премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис казва, че е сигурен, че страната му ще преодолее настоящата здравна криза, подчертавайки, че нейните последствия ще бъдат временни в интервю за гръцкия вестник Kathimerini, цитиран от "Фокус".

Мицотакис призна, че ще очаква рецесия през 2020 г., но прогнозира, че ръстът през следващата година ще бъде по-голям от свиването тази година, като той също изключи предсрочните избори.

"Знам, че ще имаме дълбока рецесия през 2020 г. Но, при условие че науката ни даде отговорите, които чакаме, възстановяването през 2021 г. ще бъде по-голямо от рецесията през 2020 г.", каза той.

В перспектива той подчерта какво ще отнеме Гърция от справянето с кризата. 

"Извършихме смели спешни реформи. Влезнахме в дигиталното бъдеще в рамките на седмици - и това е много важно наследство. Ние постигнахме за дни неща, които имахме за цел да приключим за 12 месеца и изоставахме с години. И тези неща ще бъдат важни оръжия в следващите дни", допълни още гръцкият премиер.

Относно прогнозите за продължителността на пандемията от новия коронавирус, той заяви, че "това е нещо, което не можем и не трябва да казваме".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК