fallback

Над 2 милиона заразени от коронавирус в света, САЩ отхлабват мерките

Очаква се Великобритания да удължи мерките с 3 седмици

16.04.2020 | 13:43 Автор: Искра Ангелова

2, 1 милиона души станаха заразените с коронавирус по света, а жертвите са над 134 000. В същото време най-засегната страна - Съединените щати, обмислят да пуснат поетапно икономиката, а Великобритания ще удължи мерките.

САЩ отбелязаха 2600 смъртни случаи за денонощие, нещо невиждано от началото на епидемията. А президентът Доналд Тръмп каза, че пикът е преминат. 

"Данните показват, че преминахме пика на новите случаи. Искаме страната си обратно. Това поставя Щатите в силна позиция да отворят икономиката", заяви Тръмп.

Очакванията са това да стане на 1 май. Все още обаче не е ясно как точно ще се възобнови икономическият живот в Съединените щати. 

Очаква се Великобритания да удължи мерките с 3 седмици. В страната има 99 000 заразени. 

"Броят на заразените хора в страната може да е много по-голям. 10 000 души са се заразили с вируса, но все още не са диагностицирани като негови носители", каза главният научен директор на Обединеното кралство Видео Патрик Валанс.

А от сърцето на заразата в Европа - Италия, където се отчитат все по-малко случаи, българката Катерина Иванова разказва, че започва поетапно връщане към нормалния живот. 

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback