Над 2 милиона заразени от коронавирус в света, САЩ отхлабват мерките

Очаква се Великобритания да удължи мерките с 3 седмици

16.04.2020 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

2, 1 милиона души станаха заразените с коронавирус по света, а жертвите са над 134 000. В същото време най-засегната страна - Съединените щати, обмислят да пуснат поетапно икономиката, а Великобритания ще удължи мерките.

САЩ отбелязаха 2600 смъртни случаи за денонощие, нещо невиждано от началото на епидемията. А президентът Доналд Тръмп каза, че пикът е преминат. 

"Данните показват, че преминахме пика на новите случаи. Искаме страната си обратно. Това поставя Щатите в силна позиция да отворят икономиката", заяви Тръмп.

Очакванията са това да стане на 1 май. Все още обаче не е ясно как точно ще се възобнови икономическият живот в Съединените щати. 

Очаква се Великобритания да удължи мерките с 3 седмици. В страната има 99 000 заразени. 

"Броят на заразените хора в страната може да е много по-голям. 10 000 души са се заразили с вируса, но все още не са диагностицирани като негови носители", каза главният научен директор на Обединеното кралство Видео Патрик Валанс.

А от сърцето на заразата в Европа - Италия, където се отчитат все по-малко случаи, българката Катерина Иванова разказва, че започва поетапно връщане към нормалния живот. 

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Ами ще разхлабват мерките ,че след още две -три седмици няма какво да се яде и ще почнат зулуми като в Испания...Крайно време е всеки да разчита на собственото си самосъзнание. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Така се бори корона вирус!Заразяват се всички,който заболее и има кинти го лекуват другите във фризерите и общи гробове.Броим само умрелите в болница останалите да си заравят в задния двор/80% от американците имат такива/И накрая ще се окаже че ако не май на 01.06 в САЩ всичко ще е свършило а у нас всеки ден ще има по 30-40 нови случея до нова година и след туй. Кой е лудия дето яде баница и кой му я дава???? Аре изолирайте се пийте парцуца дебелейте и тъпейте с програмата на Нова. Честито! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
А починалите от рак колко са в света? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Теодор
преди 4 години
Няма такова нещо. От къде ви е информацията и защо лъжете. Заразените точно в този час 15:33 са 2,100,878.Защо всявате паника!!!!!!! Вие сте за съд.Сега ще копирам страницата какво сте побликували, очаквайте връзка. Сигнализирай за неуместен коментар