Булки от ИДИЛ: Ковид-19 е за неверниците, ние няма да умрем от него

Според последните данни в Сирия има 19 потвърдени случая на заразата

13.04.2020 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова
Булки от ИДИЛ: Ковид-19 е за неверниците, ние няма да умрем от него

Булки на джихадистите от "Ислямска държава", настанени в един от най-известните лагери - Ал Хол, твърдят, че коронавирусът е за неверниците и е един от войниците на Аллах.

"Мюсюлманите няма да умрат от този вирус, само неверниците. Бог е изпратил армията си. Това е един от Божиите войници", каза една от жените пред иракската медия Rudaw.

Това мислят и всички останали от най-голямата терористична организация ИДИЛ. Те смятат, че това е пандемия, която е възмездие, пратена от от Бог срещу определени нации.

"ИДИЛ призовава своите членове да се възползват от световното внимание върху Ковид-19. В техния бюлетин те пишат че, последното нещо, което искат е това критично време да съвпадне с подготовката на войниците от халифата за нови удари, подобни на тези в Париж, Лондон, Брюксел и други места", сподели експертът, занимаващ се с ДАЕШ - Еймън ал Тамими.

В онлайн платформата се появиха и два плаката, насочени към Чикаго и Лондон: "Ударете ги, когато най-малко очакват. Коронавирусът е войник на Аллах."

В лагера досега няма случай на Ковид-19. Медицинските специалисти обаче нямат необходимото оборудване и заради да изпращат тестовете в Дамаск. В Ал Хол са настанени над 67 000 бежанци от цял ​​свят.

Според последните данни в Сирия има 19 потвърдени случая на коронавирус, от които два смъртни и четирима излекувани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Дооообре!
преди 4 години