Ковид-19 заплашва оцеляването на "Цирк дьо Солей"

Компанията трябва да изпати заеми на стойност над 900 млн. долара

07.04.2020 | 23:05 Редактор: Искра Ангелова
Ковид-19 заплашва оцеляването на

"Цирк дьо Солей" води преговори с пенсионния фонд Caisse de Depot et Placement du Quebec за спасително финансиране, след като представленията на компанията бяха спрени заради пандемията от коронавирус, съобщават запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Базираната в Монреал компания обсъжда варианти като инжектиране на капитал или заем от спасителен фонд, който Caisse е заделил, за да помогне на компании в Квебек, засегнати от Ковид-19, съобщи един от източниците, пожелал да остане анонимен, тъй като разговорите са от частен характер. Caisse, който е вторият по големина пенсионен фонд в Канада, е миноритарен акционер в Cirque du Soleil, информира Investor.bg.

"Следим много внимателно компаниите, в които инвестираме, и разговорите ни с тях продължават", съобщи представител на Caisse в имейл. Представители на "Цирк дьо Солей" и на мажоритарния му собственик TPG са отказали коментар пред Bloomberg.

Варианти за преструктуриране

"Цирк дьо Солей", който се превърна от трупа улични изпълнители от Квебек в глобален гигант за забавления на живо, работи с консултанти по варианти за преструктуриране на дълга, включително потенциално обявяване на фалит, съобщават запознатите източници.

S&P Global Ratings понижи рейтинга на компанията до D в петък, тъй като смята, че тя не е успяла да направи плащания по главница и лихви, дължими до 31 март по първата си кредитна линия, и лихвени плащания по втора кредитна линия.

Компанията, която има представления в Лас Вегас, трябва да изпати заеми на стойност над 900 млн. долара, след като беше принудена да отмени програми заради мерките за социално дистанциране в света. Кредиторите също така са ангажирали правен консултант, който да помогне по време на преговорите, казват запознатите източници.

Снимка: БГНЕС