Тръмп настоява за употребата на хидрохлорин срещу Ковид-19

По думите на президента в САЩ има запаси от 29 млн. дози от лекарството

06.04.2020 | 14:51 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп настоява за употребата на хидрохлорин срещу Ковид-19

Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължава да настоява лекарството хидрохлорин, успешно използвано за лечението на малария, лупус и артрит, да бъде изписвано в борбата с новия коронавирус, въпреки че още не е ясно колко е ефективно то срещу Ковид-19, предава Voice of America.

"Какво имате да губите?", попита Тръмп по време на брифинга за пандемията в Белия дом в неделя. По думите на президента в САЩ има запаси от 29 млн. дози хидрохлорин, което според него е "много силно лекарство, което не убива хора".

Тръмп добави, че в момента много хора умират от коронавируса и няма достатъчно време за провеждането на всички клинични изпитания на лекарството, информира "Фокус".

От американската Агенция за контрол на храните и лекарствата по-рано заявиха, че са предоставили извънредно одобрение за изписване на хидрохлорин, тъй като по техните думи няма алтернативни методи за лечение на Ковид-19.

Но извънредният екип за борба с пандемията и главният експерт по болестите на администрацията на Тръмп - д-р Антъни Фаучи, смятат, че още няма никакви научни доказателства за това, че хидрохлорина лекува Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК