Елизабет II: Бъдете дисциплинирани като по време на Втората световна

Ще успеем срещу коронавируса, категорична е тя

06.04.2020 | 08:00 Редактор: Искра Ангелова

Британската кралица Елизабет II направи обръщение към нацията заради коронавируса. Тя призова хората да приемат същата дисциплина и решителност, която Великобритания е показала по време на Втората световна война. 

93-годишният монарх подчерта, че жертвите, направени по време на националната блокада, ще си струват. 

Елизабет II заяви: "Този път се присъединяваме към всички нации по целия свят в общо начинание, използвайки големия напредък на науката и нашето инстинктивно състрадание да се излекуваме. Ще успеем и този успех ще принадлежи на всеки един от нас."

Тя благодари на персонала на Националната здравна служба и на други ключови служители на първа линия, които се справят с пандемията. 

Речта беше записана в замъка Уиндзор от един единствен оператор, който е носил лични предпазни средства и е поддържал безопасно разстояние от монарха. В своето послание кралицата заяви, че самоизолацията ще бъде трудна за мнозина, но също така предлага на хората шанс да забавят темпото, да разсъждават върху живота или да се молят. 

"Трябва да се успокоим. Макар да трябва още да издържим, ще се завърнат по-добрите дни, отново ще бъдем с приятелите си, със семействата си, ще се срещнем отново", каза още тя.

Това бе едва петият път, в който кралица Елизабет II прави специално телевизионно обръщение, откакто е заела престола на Обединеното кралство в средата на миналия век.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК