Чудовищно: САЩ хвърлят $2 трлн. в битката с икономическата криза

500 млрд. долара отиват за директни плащания към американските граждани

25.03.2020 | 12:25 Редактор: Тодор Петров
Чудовищно: САЩ хвърлят $2 трлн. в битката с икономическата криза

Белият дом и Сенатът постигнаха споразумение по плана на стойност 2 трилиона долара за смекчаване на икономическия ефект от коронавируса в САЩ, съобщи "Ройтерс".

"След продължителни дни интензивни преговори Сенатът постигна споразумение между двете страни (демократи и републиканци - бел.р.) по исторически план за подкрепа на икономиката срещу тази пандемия. Ще одобрим текста по-късно днес", заяви сенаторът републиканец Мич Макконъл. След това текстът ще трябва да бъде гласуван в Камарата на представителите и да бъде обнародван от президента Доналд Тръмп.

Парите са разпределени по следния начин - 500 млрд. долара директни плащания към американските граждани за шоково раздвижване на икономиката, още 500 млрд. долара за тежко ударената индустрия, 350 млрд. долара за малкия бизнес, 250 млрд. долара за хората, загубили работата си през последните седмици, и 75 млрд. долара за болници. 

Пакетът е предназначен да смекчи въздействието на пандемията върху американската икономика, включително еднократни плащания от 1200 долара за повечето американци, разширяване на обезщетенията за безработица. Може да бъдат добавени още 50 млрд. долара, които ще отидат конкретно към самолетната индустрия, в частност към Boeing.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК