Кметът на Ню Йорк зове: Тръмп да изпрати военни в града

Американският глава се съгласи да разположи в града морски болничен кораб с 1000 легла

20.03.2020 | 16:31 Редактор: Искра Ангелова
Кметът на Ню Йорк зове: Тръмп да изпрати военни в града

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио призова президента на САЩ Доналд Тръмп да разположи военни части в града. Той заяви, че Ню Йорк е на фронтовата линия във войната на страната срещу коронавируса, информира радио Voice of America.

"Голямата ирония е, че съдбата на Ню Йорк е в ръцете на един човек и той е нюйоркчанин, и в момента той предава града, от който произхожда - ние сме на първа линия", каза кметът на пресконференция в четвъртък вечерта. "Как президентът бездейства и не активира силите, които биха могли да ни помогнат?"

Тръмп се съгласи в сряда да разположи в града морски болничен кораб с 1000 легла, но той ще пристигне чак следващия месец. Очаква се да поеме случаите с други заболявания, в опит да се облекчи част от тежестта върху градските болници, тъй като те стават по-претоварени с болни от коронавируса.

Щатът Ню Йорк и градът водят по броя на потвърдените случаи на коронавирус. Общо в целия щат има повече от 7500 случая, а в понеделник имаше 950 регистрирани в щата, съобщава "Фокус".

Губернаторът на щата Ендрю Куомо също обяви, че затяга ограничението, въведено в сряда, предназначено да намали плътността на хората извън домовете им. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК