Полицията в Индия ще пази Тръмп при визитата му от агресивни макаци

Полицаите ще бъдат въоръжени с прашки, с които да плашат маймуните

22.02.2020 | 10:25 Редактор: Ивет Арабова
Полицията в Индия ще пази Тръмп при визитата му от агресивни макаци

Индийската полиция се подготвя да защитава президента на САЩ Доналд Тръмп от диви маймуни по време на посещението му в азиатската страна, пише Washington Examiner.

Изчислено е, че повече от 700 макаци, често групирани в големи стада, обикалят около Тадж Махал в Агра, където се очаква да пристигне президентът на 24 февруари. Там Тръмп ще разговаря с индийския премиер Нарендра Моди, предава Dnes.bg.

"Терорът на маймуните е толкова широко разпространен, че жените и децата се страхуват да излязат на покривите на домовете си, които почти винаги са превзети от макаци“, заяви един от жителите на Агра пред вестник India Today. "Ако такова голямо стадо маймуни атакува антуража на Доналд Тръмп, това ще е ужасно“, допълва той.

Полицията планира да вземе съответните мерки, за да защити президента от животните. Местните сили на реда ще бъдат въоръжени с прашки, с които да плашат маймуните. Източник от индийската полиция обаче предупреждава, че макар прашките да са ефективно средство за малки групи маймуни, "когато се събере цяло стадо, този метод е съвсем неефективен“.

Туристите, които посещават Тадж Махал често са атакувани от диви примати. През 2018 г. например двама френски посетители бяха нападнати, докато си правили снимки с мобилните си телефони.

В Индия в момента текат приготовления за пристигането на Тръмп, които включват почистването на замърсената река Ямуна, в която се влива и чиста вода, за да се премахне лошата миризма, която се носи от нея. В други райони на страната пък се строят цели стени, които да скриват мръсните квартали.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК