ТАСС: Руското разузнаване не е искало освобождаването на Божков

Информационната "патица" е пуснал не кой да е, а самият Валери Симеонов, казва ръководителя на пресслужбата на СВР Сергей Иванов

18.02.2020 | 14:32 Редактор: Юлия Христова

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия - Сергей Наришкин, не е обсъждал на среща с премиера на Обединените арабски емирства (ОАЕ) освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България, съобщи ТАСС. Агенцията се позова на ръководителя на пресслужбата на СВР Сергей Иванов.

"Директорът на СВР действително е имал твърде полезни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мухамед бен Рашид Ал Мактум, но разговорът е включвал само международни проблеми в сферата на сигурността и двустранното  сътрудничество", казал Иванов.

Той пояснил, че световните информационни агенции са раздухали слуха, че Наришкин е поискал от премиера на ОАЕ освобождаване на Васил Божков.

"Информационната "патица" е пуснал не кой да е, а самият заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Само болното въображение и ниското равнище на неговата компетентност е причина да допусне, че въпросът за българския бизнесмен може да влезе в дневния ред на толкова уважавани хора", заключил Иванов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира острите думи на говорителя на руското външно разузнаване.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК